UAD Cluj-Napoca – Galeria Casa Matei: Maria Albu – Un sfert de secol & Hunyadi Adi – Ecouri

Banda desenată și pictura sunt domeniile vizuale prezente în cadrul celui de-al patrulea vernisaj de pe calendarul competiției de proiecte expoziționale individuale „EXPO MARATON 2024”, ediția a XII-a, proiect realizat de către UAD Cluj-Napoca în parteneriat cu Galeria Casa Matei, Asociația Universitart și ASUAD, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Duetul artistic al serii constă din proiectele semnate Maria Albu – Un sfert de secol și Hunyadi Adi – Ecouri. Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Galeria Casa Matei vă invită marți, 21 mai 2022, ora 19.00, să vizitați și să votați aceste expoziții.

Un sfert de secol, aparținând Mariei Albu, este un proiect dedicat celor 25 de ani de la mineriada din februarie 1999, a șasea și ultima acțiune de acest gen din România. Artista recunoaște că „Reflecția asupra trecutului ne incită să ne întrebăm dacă a existat vreo schimbare semnificativă sau dacă speranța noastră a fost în zadar, dacă anul electoral din prezent va avea o concluzie fericită și dacă există posibilitatea ca următorul sfert de secol să reflecte sau nu provocările celui precedent”.

Proiectul Ecouri al lui Adi Hunyadi dezvăluie o perspectivă uluitoare asupra relației complexe dintre natură și arhitectură. Această serie de picturi explorează fascinația și frumusețea care se nasc din interacțiunea dintre clădirile abandonate și forța  vegetației.

Fiecare lucrare transpune privitorul într-o lume în care timpul nu este doar o dimensiune abstractă, ci o entitate palpabilă, care influențează fiecare element al peisajului. Clădirile sunt reprezentate ca mărturii ale trecutului, purtând cicatrici ale vremii și povești nespuse. Cu toate acestea, contrapunctul acestei scene de decădere este reprezentat de forța încrezătoare a naturii. Vegetația  își face simțită prezența triumfătoare, colonizând treptat spațiile abandonate ale clădirilor.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut