U Cluj, o nouă înfrângere în Superligă. Petrolul a câștigat meciul nou-promovatelor de la Mediaș

U Cluj a dat de greu în Superligă! ”Șepcile roșii” au pierdut al doilea meci consecutiv în actualul sezon, și ocupă penultimul loc în clasament cu doar două puncte. După înfrângerea din deplasarea de la Pitești, clujenii au fost învinși vineri seara, la Mediaș, de Petrolul Ploiești, în prologul etapei a patra. A fost un duel al nou promovatelor, tranșat în favoarea oaspeților, după reușita spectaculoasă a lui Gicu Grozav, de la mijlocul primei reprize. Universitatea putea intra la pauză cu un rezultat de egalitate, însă Bălan a ratat o lovitură de la 11 m, acordată în minutul trei al prelungirilor. Elevii lui Erik Licar au făcut o a doua repriză extrem de slabă, nereușind să atace amenințător poarta Petrolului.

U Cluj a început meciul cu: Brănescu – Baravykas, Pițian, Ispas, Pîrvulescu – R. Pires, I. Filip, Purece – Hofman, Ad. Bălan, Chipciu

Prima ocazie a partidei o are Petrolul Ploiești, în min.7, dar Brănescu, titularizat în premieră în dauna lui Gorcea, boxează o minge trimisă pe poartă direct din corner de către Țicu. Oaspeții schimbă tabela de marcaj în min.23, când Gicu Grozav a reluat spectaculos cu capul din alergare, surprinzându-l pe Brănescu, ușor ieșit din poartă. Bălan are și el șansa golului în min.44, dar șutul său trimite mingea la câțiva centimetri de poartă. Când ambele echipe se pregăteau să intre la cabine, arbitrul Chivulete oferă Clujului o șansă uriașă de egalare, în min.45+3, dar Adrian Bălan ratează lovitura de la 11 metri acordată, trimițând pe lângă poartă.

Erik Lincar mută încă din debutul reprizei secunde, trimițându-l pe teren pe Haită, care l-a înlocuit pe Hofman. O dublă schimbare, în min.67: ies Barayykas și Purece, și intră Ely Fernandez și Roberto Romeo. Părăsește terenul și Briceag, în min.76, și este introdus Pîrvulescu. U Cluj are posesia, dar nu reușește să-și creeze nicio ocazie de gol. Cei de la Petrolul se apără exact și reușeșc să destrame cu ușurință tentativele de atac ale formației clujene, total neinspirată. Este o diferență uriașă între ce a arătat U Cluj în primele trei etape și ceea ce joacă cu Petrolul. Final de meci. U Cluj rămâne cu două puncte în clasament după primele patru meciuri din Superligă.

Pentru U Cluj urmează o partidă dificilă, în deplasare cu UTA Arad, meci care se va desfășura sâmbăta viitoare.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut