Turda a primit titlul de ”Comunitate sustenabilă”, European Energy Award

Turda este a treia municipalitate din Transilvania care primește acest titlu, alături de Alba-Iulia și Cluj-Napoca, iar la nivel național este a 5-a municipalitate declarată comunitate sustenabilă, confirmând eforturile actualei administrații pentru o dezvoltare și un turism durabil.

Distincția europeană de Comunitate sustenabilă a fost oferită de Excelența Sa Arthur Mattli, ambasador al Confederației Elvețiene în România și Green Building Council.

„Certificarea obținută astăzi de municipiul Turda atestă încă o dată faptul că demersurile întreprinse de actuala administrație pentru a dezvolta Turda sustenabil, inteligent și competitiv sunt apreciate inclusiv peste hotare. Pentru a marca această distincție, în proximitatea Salinei a fost amplasat și un nou totem, cu un indicator adițional care atestă orașul nostru ca fiind comunitate sustenabilă. Prezența Excelenței Sale Arthur Mattli, ambasador al Confederației Elvețiene, în orașul nostru a fost o adevărată onoare, iar discuțiile purtate au fost pe marginea proiectelor prin care schimbăm modelele de mobilitate urbană la nivelul municipiului nostru, dar și posibilitatea unor noi proiecte verzi care ar putea fi cuprinse în Programul de Cooperare Elvețiano-Român” – a scris primarul Cristian Matei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut