Tun de peste șase milioane de lei la bugetul de stat

Doi clujeni, administratori la două societăți comerciale, au fost trimiși în judecată de DNA Cluj pentru evaziune fiscală după ce au prejudiciat statul cu aproape 6,5 milioane lei.

„În perioada octombrie 2010 – februarie 2011, unul dintre inculpați, în calitatea menționată mai sus, ar fi dispus înregistrarea, în evidențele contabile ale societății pe care o administra, a unor cheltuieli în sumă totală de 20.050.292 lei, care nu au la bază operațiuni reale.

În demersul său, omul de afaceri ar fi beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care i-ar fi pus la dispoziție mai multe facturi fiscale fictive.

Ulterior, după achitarea acestora, același inculpat ar fi retras sumele de bani din contul bancar al societății pe care o administra și le-ar fi restituit în numerar omului de afaceri.

Această conduită a avut ca rezultat sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat în sumă totală de 6.467.836,20 lei (reprezentând 2.587.134,48 lei impozit pe profit și 3.880.701,72 lei TVA)”, a anunțat DNA Cluj.

În cauză, a fost dispusă instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor aparținând unuia dintre inculpați.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut