Trump după gratii

Fotografia judiciară a fostului preşedinte american Donald Trump, făcută în timpul scurtei sale şederi într-o închisoare din Georgia, unde a fost inculpat pentru presiunile electorale din 2020, a fost dată publicităţii joi seara.

Instantaneul istoric, în care miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Acest „mugshot” realizat în serviciile şerifului capitalei statului Georgia a apărut instantaneu pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare.

Eliberat pe o cauţiune de 200.000 de dolari, favoritul alegerilor primare republicane pentru alegerile prezidenţiale din 2024 a părăsit rapid această închisoare din Atlanta într-un convoi şi în condiţii de înaltă securitate.

Trump este „înregistrat” ca orice inculpat urmărit penal, cu caracteristicile sale fizice detaliate: 1m90, 98 kg, păr blond şi numărul de înregistrare P01135809.

Imediat după ce a trebuit să treacă prin această procedură legală şi înainte de a se îmbarca din nou în avionul sau privat, Donald Trump a denunţat un „simulacru de justiţie” şi o „ingerinţă electorală” din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

„Nu am greşit cu nimic” punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări miliardarul republican acuzat că a încercat să modifice rezultatele acestor alegeri.

Înainte de Donald Trump, mai mulţi dintre cei 18 coacuzaţi în acest proces au trecut în această săptămână prin închisoarea din comitatul Fulton, o unitate supraaglomerată şi cunoscută pentru condiţiile insalubre.

Toţi au fost acuzaţi pe 14 august de încercări ilegale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.

 

Trump, arestat pentru scurt timp

Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp joi într-o închisoare din Atlanta pentru campania sa electorala din 2020 în statul american Georgia, potrivit unui document al biroului şerifului, relatează AFP.

Fostul preşedinte, care a fost măsurat şi cântărit în această secvenţă istorică, urmează să fie eliberat pe cauţiune. Fotografia sa judiciară ar urma să fie făcută publică.

El a denunţat un „simulacru de justiţie” şi o „ingerinţă electorală” din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

„Nu am făcut nimic rău” punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări candidatul miliardar la Casa Albă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut