Trotuare moderne la Iclod

Este o certitudine, nimeni nu poate contesta, încet-încet Iclodul reușește să se alinieze la nivelul orașelor, cel puțin în privința realizărilor urbane.

An de an, comuna de pe Valea Someșului Mic ne oferă o noutate edilitară. După reabilitarea străzilor principale, construirea unui Centru Cultural cum multe municipii nu au, inaugurarea stadionului ArenaIclod cu instalație de nocturnă, introducerea gazului metan și a apei, canalizarea etc. sunt obiective cu care edilii iclozeni se mândresc.  Acum doi an accentul a fost pus pe modernizarea trotuarelor din centrul de comună. A fost mare nevoie de aceste lucrări, fiindcă după reabilitarea străzilor căile pietonale nu au mai fost reparate. S-a început cu zona centrală a localității, acolo trotuarele arată ca și la oraș. S-a continuat cu străzile și drumurile de la marginea satului (dacă putem numi așa, deoarece Iclodul în prezent arată ca și un orășel cu dotări social-culturale și sportive cum multe municipii nu au!).

Zilele trecute, în momentul documentării noastre, angajații firmei care a câștigat licitația au muncit în zona „Podului Alunișului”, unde acum doi ani  a fost amenajată o promenadă pe malul pârâului Alunișului. Investiția cu modernizarea trotuarelor va continua și în această vară, până la sfârșit lucrările acoperind tot Iclodul. Paralel se va continua și reabilitarea străzilor și drumurilor de hotar, ultimul – un proiect mai vechi al administrației  iclozene.

Pe acest an edilii din Iclod mai au în plan contruirea unui bazin de înot acoperit și amenajarea unui lac de pescuit în hotarul denumit „La balastieră”. Realizarea acestor investiții depinde de fondurile alocate comunei din împrejurimile municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut