TRIBUNA Graphic 2020. Anul acesta două centre de forță: Hong Kong și Taiwan

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expozițiile Tribuna Graphic-ctitor al lor apreciatul grafician Ovidiu Petca-„au demarat în 2010, cu sprijinul revistei Tribuna și al Consiliului Județean Cluj, cu scopul de a promova grafica de calitate din lumea întreagă prin reprezentanții cei mai străluciți. Expozițiile ajunse anul acesta la cea de a11-a ediție, s-au bucurat și se bucură de sprijinul Muzeului de Artã din Cluj-Napoca, care a beneficiat de donații valoroase din partea artiștilor.

Expoziția din acest an este a treia manifestare cu caracter antologic. În 2011 a fost o expoziție dedicată graficii poloneze, iar în 2016 Tribuna Graphic s-a bucurat de o amplă expoziție japoneză. Sper că în anii următori să putem realiza și alte expoziții interesante, inedite, dedicate unor zone geografice distincte, prezentând artiști la fel de valoroși.

Anul acesta expoziția este, din păcate, online, din cauza restricțiilor determinate de COVID 19, și aduce în atenția clujenilor, poate pentru prima oară, o prezentare semnificativă a două centre de forță, Hong Kong și Taiwan, puncte de reper pentru arta orientală. Propunerea a venit din partea lui Eddie Lui, artist din Hong Kong, care a participat efectiv la vernisajele Tribuna Graphic, ca expozant, vizitând de două ori Cluj-Napoca. El a facilitat invitarea celebrului profesor Liao Shiou-Ping, decanul de vârstă al graficii taiwaneze”.
Curatorii expoziției sunt Ovidiu Petca (Cluj-Napoca), Eddie Lui (Hong Kong) și Shiou-Ping Piao (Taiwan).

Expun Peggy Pui-Leng Chan, Tai-Fu Chung, Norman de Brackinghe, Michelle Kuen Suet Fung, Emily Hung, King-Ting Lam, Steven Woon-Cheong Lam, Ka-Chun Jay Lau (Hong Kong), Hua-Chun Chen, Louis Yu-Ju Chen, Yung-Chin Chen, Chih-Hsuan Chiang, Chi-Chang Hsieh, Ming-Feng Hsu, Chun-Yuan Huang, Shu-Ching Huang, Hyun-Jin Kim, Sing-Tong Ko, Cheng-Hui Lai, Debbie Pea-Chian Lee, Shu-Chuan Lee, Meng-Ling Liao, Ren-Hsin Lin, Yu-Fang Liu, Meng-Yao Pan, Terri Tang, Wen-Pi Tien, Meng-Hsia Tsai, Yu-Chi Wang, Wen-Yu Yang (Taiwan).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut