Piața imobiliară clujeană, în picaj

Se accentuează criza în imobiliare la Cluj. În luna august, în Judeţul Cluj a scăzut din nou numărul autorizaţiilor de construire eliberate de autorităţi, iar scăderea s-a manifestat în special la construcţiile rezidenţiale. În total, în cea de-a opta lună din an au fost eliberate 102 de autorizaţii de construire, adică 44,9% din numărul autorizaţiilor emise în urmă cu un an, în aceeaşi perioadă. Cele mai multe dintre autorizații-65 au fost emise în zona rurală în timp ce în orașele din județ au fost eliberate 37 autorizații.

Cumulat, de la începutul anului și până în luna august, în județul Cluj au fost emise 1098 de autorizații, ceea ce reprezintă doar 69,4 la sută din numărul de autorizații emise în aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 813 s-au emis în mediul rural în timp ce în orașe au fost emise 285 de autorizații.

Comparativ, anul trecut în perioada ianuarie-august s-au emis 1583 de autorizații, dintre care 1191 pentru mediul rural.

În acest an, cele mai multe autorizații s-au emis în luna mai-208.

În luna august 2023, în județul Cluj s-au eliberat 102 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 125 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 25 autorizații mai puține față de luna anterioară. ➢ În perioada 1.I-31.VIII.2023, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 1098, cu 485 mai mic comparativ cu aceeași perioadă din anul 2022”, a precizat Serviciului Județean de Statistică Cluj.

Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit. În alte clădiri se cuprind: hoteluri și alte clădiri simple, clădiri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, clădiri pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole, clădiri pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut