Tragedie la Jucu de Mijloc

Două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și un elicopter SMURD au fost dislocate joi seara pentru a gestiona o situație de urgență rezultată în urma unui grav accident rutier produs în localitatea Jucu de Mijloc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, lt col Andrei Biriș, solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 19:50, iar în momentul sosirii la fața locului au găsit un autocamion și un autoturism avariate. De asemeni, o femeie în vârstă de cca 50 de ani se afla încarcerată în autoturism și era în stop cardio-respirator.

„Echipajul SMURD a început manevrele de resuscitare înăuntrul autoturismului, sprijinit de către pompieri prin a asigurarea măsurilor de siguranță. Ulterior femeia a fost extrasă în exterior și s-au continuat manevrele avansate de resuscitare împreună cu echipajul elicopterului SMURD. Cu toate acestea, după mai bine de o oră de eforturi susținute ale salvatorilor, manevrele nu au readus semnale vitale femeii” – a precizat lt. col. Andrei Biriș.

Un tânăr de cca 20 de ani a fost consultat de către echipajul SMURD la fața locului și a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate. Acesta, la evaluarea primară, prezenta agitație psihomotorie.

„Din verificările preliminare rezultă faptul că autoturismului care se deplasa în direcția municipiului Cluj-Napoca a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule aflat în staționare, parțial pe acostament, în urma unei manevre de a evita un autoturism care îl preceda și care ar fi frânat” – a anunțat și IPJ Cluj.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut