Tragedia dimineții de duminică la Cluj

Un tânăr de 20 de ani a murit şi alţi doi au fost răniţi, după ce un autoturism s-a prăbuşit circa 150 de metri în zona localităţii clujene Muntele Rece.

„O autospecială de descarcerare şi două echipaje SMURD au fost alertate în această dimineaţă, în jurul orei 4.30, ca urmare a răsturnării unui autoturism pe o pantă foarte abruptă şi la o diferenţă de nivel de circa 150 m. Localizarea evenimentului a fost extrem de dificilă şi a fost realizată în colaborare cu echipajele de poliţie şi jandarmi, care s-au implicat direct în intervenţia salvatorilor. Accesul în zona accidentului a fost realizat pe timp de noapte şi pe o ploaie torenţială, fiind necesară urcarea pe o distanţă de circa 500 m a unei pante extrem de abrupte, cu echipamentele de descarcerare şi salvare în mâini”, se arată într-o informare trimisă duminică de ISU Cluj.

 Un tânăr încarcerat nu a mai putut fi salvat.

„Pompierii au găsit autoturismul răsturnat pe o parte, cu un cablu de energie electrică înfăşurat în jurul caroseriei şi cu un bărbat de circa 20 de ani încarcerat în acesta. S-a acţionat pentru îndepărtarea cablului şi pentru descarcerarea bărbatului, prin decopertarea totală a plafonului autoturismului. Din păcate, traumatismele suferite de acesta nu erau compatibile cu viaţa şi nu a fost posibilă aplicarea manevrelor de resuscitare. Alţi doi tineri au primit asistenţă medicală de urgenţă de la salvatorii SMURD şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Aceştia erau conştienţi şi cooperanţi”, se mai arată în informarea ISU.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut