Tradiții clujene, la Baciu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj participă, la acest sfârșit de săptămână, în localitatea Baciu, în cadrul Târgului „Produs de Cluj”, cu momente tradiționale prezentate de cântăreți de muzică populară, tineri și consacrați, pe care instituția i-a promovat și-i promovează. Aceștia vor fi acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei profesioniste „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj.

În ziua de vineri, 8 iulie, vor evolua: Ansamblul folcloric ,,Junii Vlădesei” din Huedin, coord. prof. Florin Ciorte; Grupul tradițional „Jijicanii” din Cluj-Napoca, coord. Corina Cristuțiu și Daniel Rusu; Andrada Mariș, Ștefan Suciu, Manuela Vâtcă, Iulia Cheteleș, Roxana Maria Pop, Larisa Gurzău, Adela Burcă, Dragoș Câmpean, Raul Oltean, Cristina Beldean Moșuțan, Radu Lazăr și Mariana Morcan. Acompaniază; un Grup instrumental din cadrul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj.

În programul zilei de sâmbătă, 9 iulie: Grupul de copii „Muguri de Folclor” din Cluj-Napoca, coord. prof. Alexandru Filip; Ansamblul Folcloric „Dor Transilvan” al CTP Cluj-Napoca; Mariana Pop, Florian Roșan, Grigore Sâmboan, Florina Trif. Acompaniază; un Grup instrumental din cadrul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj.

Programul zilei de duminică, 10 iulie, va fi susținut de: Andreea Bogdan, Ioana Toader, Codruța Chețan, Maria Vlasa, Constantin Codruț, Camelia Tămaș, Florina Matei.

„Prin aceste acțiuni de colaborare a instituției noastre cu Asociația «Produs de Cluj» ne dorim să promovăm tradițiile populare, tinerii care se apropie cu respect și dăruire de cântecul tradițional, dar și obiceiurile moștenite din bătrâni, pe care le descoperim și le punem în lumină, în urma proiectelor de cercetare, derulate pe întreg județul Cluj. În acest mod, urmărim să expunem în fața tuturor frumusețea și bogăția patrimoniului cultural imaterial, zestre moștenită de la înaintași” – precizează organizatorii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut