Toamna Muzicală Clujeană: Recital cu Adriana Toacsen în cadrul turneului ENCORE

Pianista Adriana Toacsen vă invită la un recital extraordinar în cadrul turneului ENCORE, în data de 14 octombrie, la ora: 19.00, la Colegiul Academic, Cluj-Napoca,  unde va interpreta în premieră 12 bisuri contemporane. Acestea includ 8 creații unice realizate în cadrul și ca parte a proiectului Encore. Turneul va străbate cele mai importante centre culturale din România, precum Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și București. Encore este un proiect dedicat promovării muzicii contemporane culte și aduce în centrul atenției minunățiile muzicale cunoscute sub numele de „bisuri” – creații sonore compacte și spectaculoase menite să rămână în memoria afectivă a publicului la final de concert.

În lumea muzicii clasice, bisurile reprezintă surpriza, celebrarea efortului interpretativ și a conexiunii dintre solist și public. Pentru interpret, bisul este momentul de evadare din rigoarea programului de concert, dar și punctul în care poate etala calitățile tehnice și interpretative.

Inițiat de pianista Adriana Toacsen și organizat de asociația Art&Co, proiectul Encore își propune să îmbogățească repertoriul de bisuri, să pună în valoare compozitorii români și să descopere noi talente.

Adriana Toacsen, absolventă a Universității Naționale de Muzică București și cadru didactic din anul 2003, va oferi o experiență muzicală de neuitat. Aceasta a apărut în fața publicului în diverse ipostaze, în concerte cu orchestra, recitaluri solo sau în formații camerale și și-a dedicat, în ultimii ani, o mare parte a timpului susținerii muzicii contemporane.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut