Toamnă cu multe realizări în comuna Căşeiu

Comuna Căşeiu din vecinătatea municipiului Dej este în plină dezvoltare. Aproape că nici nu poţi face diferenţa între oraş şi mediul rural. Gaz metan, apă, canalizare, adică dispune de toate condiţiile urbane, să nu mai vorbim de construcţii, mulţi dejeni „refugiindu-se” în liniştea rustică din împrejurimile municipiului.

Chiar dacă primarul comunei, Silviu Boldor, în această perioadă este preocupat şi de respectarea restricţiilor cauzate de pandemie, mai are şi planuri edilitar-gospodăreşti. Zilele trecute s-au asfaltat mai multe străzi în centrul de comună şi în localitatea Urişor, dar se lucrează şi la canalizare în satul Coplean. De asemenea, se curăţă şanţurile de scurgere a apei de pe marginea drumurilor. Noi am văzut aceste lucrări de bună gospodărire a satelor la Urişor, pe marginea şoselei naţionale Dej – Baia Mare.

Am luat legătura şi cu directorul Şcolii Gimnaziale Căşeiu, prof. Cristian Groşan, care ne-a informat despre pregătirile pentru iarnă în unităţile de învăţământ de pe  raza comunei. Este vorba de două şcoli gimnaziale şi de trei grădiniţe, în care învaţă în total 406 elevi şi preşcolari. Chiar dacă în prezent elevii învaţă online, centralele termice pe gaz (şcolile din Căşeiu şi Rugăşeşti) şi lemne (cele trei grădiniţe) au fost puse în funcţiune şi s-au efectuat probele tehnologice.

Apropo de învăţământul online, în această toamnă şcolile din comună au fost sprijinite de către o firmă şi de World Vision cu 32 de tablete,  un mare ajutor pentru cadrele didactice şi elevi în buna desfăşurare a procesului de învățământ. Fără aceste mijloace didactice  nu ştim, zău, cum se descurcau elevii în această perioadă.

Totuşi, copiii din zonă mai desfăşoară şi alte activităţi. Zilele trecute elevii Şcolii Gimnaziale din satul Rugăşeşti au sculptat bostane şi au organizat în faţa şcolii o adevărată expoziţie în aer liber, spre mulţumirea părinţilor, care astfel au avut ocazia  să admire aceste adevărate lucrări de artă. Iniţiativa a aparţinut profesoarei Truţa Adriana, care în acest an şcolar a mai iniţiat şi alte acţiuni educative.

Primarul comunei Căşeiu, Silviu Boldor, ne-a declarat că în acest an, pe raza  localităţilor rurale din zonă s-au asfaltat 8 kilometri de străzi şi drumuri de hotar, dar dacă timpul va permite vor mai fi reabilitate şi alte porţiuni de uliţe laterale, unde până în prezent se ciurcula  foarte  greu din cauza gropilor şi a noroiului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut