Toamna armenească la Gherla

Sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România va organiza sâmbătă 5 noiembrie, manifestarea culturală „Toamna armenească” (Haigagan așun), o întâlnire de suflet a membrilor comunității armenești din vechiul Armenopolis.

Evenimentul are loc începând cu ora 13:00, în sala de festivități a clubului armenilor de pe strada Ștefan cel Mare nr. 17. Programul va debuta cu lansarea ultimelor apariții editoriale ale scriitorului Varujan Vosganian, urmată de lansarea cărții biografice „Amintește-ți ziua de mâine”, aparținând lui Narcis Eduard Antonian, volum prezentat de managerul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac. Din bogatul program al după-amiezii nu poate lipsi spectacolul de dansuri armenești susținut de Ansamblul „Hayakaghak”, condus de Ursan Esztegar Erika. Manifestarea se va încheia cu proiecția filmului „Povești din Armenopolis”. Amfitrionul evenimentului este președintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, ing. Ioan Esztegar.

Duminică, 6 noiembrie, în locația de pe strada 1 Decembrie 1918, în cadrul acțiunii „Gherla – destinație turistică pe harta României” are loc evenimentul „Visit Armenopolis”, ce cuprinde și un tur ghidat al monumentelor istorice și arhitectonice din oraș. Cei prezenți vor avea parte de un program de dansuri armenești susținut de Ansamblul „Hayakaghak”. De asemenea, asistența se va bucura și de bunătățile bucătăriei locale.

Activitatea este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Agenția de turism „Dor Travel” și „Adventure Academy” din localitate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut