TIFF 2022 | Legenda muzicii cubaneze, Eliades Ochoa, concert la Cluj-Napoca

Unul dintre cei mai buni chitariști ai generației sale” așa cum îl denumea cotidianul „The Guardian”, Eliades Ochoa este cunoscut la nivel mondial ca membru fondator al grupului Buena Vista Social Club. A compus și interpretat melodii inconfundabile precum „Píntate Los Labios Maria, „Chan Chansau „El Cuarto de Tula, muzica lui fiind strâns legată de istoria Cubei. Stilul său unic de a cânta la chitară și din voce l-au făcut un superstar al muzicii tradiționale cubaneze. Eliades Ochoa este câștigătorul a numeroase premii Latin Grammy și unul dintre personajele principale ale documentarului regizat de Wim Wenders în 1999, nominalizat la Oscar: Buena Vista Social Club. Pelicula va avea o proiecție specială în cadrul TIFF2022 marcând, astfel, prezența artistului la Cluj-Napoca.

Nu aș da Santiago (n. red. orașul natal) pe niciun alt oraș din lume. Nu mi-am schimbat niciodată ritmurile și muzica, sunt doar un copil de la țară care cântă și azi așa cum a învățat de la părinții lui”, a mărturisit Ochoa.

Artistul latino-american va performa alături de trupa sa Grupo Patria în data de 24 iunie, la Iulius Park Open Air. Vom avea ocazia să ascultăm piese din perioada Buena Vista Social Club, dar și de pe cele mai recente albume ale sale. Biletele au fost puse în vânzare online și se pot achiziționa accesând link-ul https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-eliades-ochoa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut