TIFF/1286

Regia: Alisher Utev

Filmul se desfășoară în anul 1997. Tânărul chirurg Aman este răpit după ce băuse cu bunul său prieten pentru a mai atenua durerea divorțului care era cumva în stand-by. Acolo, călcâiele îi sunt tăiate pentru a nu putea merge şi evada. I se dă un nou nume, Câinele.

Un coleg din baracă, Immates, îl avertizează pe Aman că nu poate evada pentru că: “Stăpânul lor”, Kazah, cunoaște foarte bine regiunea. Munca forțată este și ea un personaj în film amintindu-ne de gulagurile sovietice din Kazahstanului anilor 1990 așa cum afirmă regizorul Alisher Utev în articolul scris pentru www.seriencamp.tv .

Tot regizorul declară că: “Conținutul dictează forma.” și acest lucru l-am simțit clar prin muzica aleasă și cadrul alb-negru (singurele excepții au fost atunci când Aman își aduce aminte de copilăria lui și de momentele frumoase petrecute alături de soția sa).

Filmul ne invită să ne gândim serios la dezumanizarea omului, tortură, lipsa libertății, abuz și la toți oamenii care au fost victimele acestora. Este un film excepțional pe care îl recomand cu mult drag mai ales acelora care au ca valoare libertatea.

Șerban -Fluieraș Mihaela-Ioana

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut