The Staircase: O expoziție inovatoare la The Cosmic House Gallery

The Cosmic House Gallery, situată pe strada General Eremia Grigorescu nr. 106, are plăcerea de a invita publicul la vernisajul expoziției de grup „The Staircase”, care va avea loc astăzi, la ora 17:00. Această expoziție reunește lucrările a opt artiști emergenți: Robert Antonov, Liviu Bulea, Tiziana Cellino, Tudor Costin, Paula Sgîndăr, Gabriela-Monica Tîrziu, Simona Tudose și Teodora Zamfirache.

Conceptul expoziției

„The Staircase” explorează un fenomen cunoscut sub denumirea de „Mintea Scărilor” sau „Spiritul Scărilor”, termen introdus de filosoful francez Denis Diderot. Acesta se referă la momentul în care, după ce ai părăsit o situație, îți vin în minte răspunsurile sau replicile perfecte pe care ai fi vrut să le dai. Lucrările expuse abordează acest concept într-o manieră inovatoare, explorând relația dintre spațiu și timp, memorie și căutare, memoria spațiului și absența ființei, precum și ancorarea în prezent și viitorul imediat.

O experiență vizuală și conceptuală unică

Curatoarea Simona Tudose descrie expoziția astfel:

“Continuă să te gândești la modul în care viața ta este, de fapt, un vârtej de emoții și gânduri inconștiente, amintiri, procese și voci. Continuă să te gândești la momentul în care te simți blocat, zilnic, într-un cerc plin de gânduri și fracțiuni de sclipire care te fac să ratezi momentul prezentului și să devii alienat. Continuă să te gândești la ceea ce ai fi vrut să spui de fapt, dacă ai fi răspuns la momentul potrivit. Continuă să te gândești la viitorul imediat în care putem să pășim, și la posibilitatea realității alternative în care micile noastre acțiuni și intervenții ar avea un impact mult mai mare. Continuă să te gândești la Spirit și la Scări.”

Celebrând trei ani de activitate

Organizată de Fundația The Cosmic House, expoziția marchează împlinirea a trei ani de activitate și susținere a artiștilor emergenți din spațiul contemporan românesc. Această aniversare va fi sărbătorită prin cinci evenimente performative regizate de Cătălin Bocîrnea. În cadrul acestor evenimente, cinci performeri invitați vor îmbina dansul, muzica, teatrul și mixologia cu lucrările expuse, oferind o experiență multidisciplinară unică.

Evenimente performative

Pe 13 și 14 iulie, între orele 19:00 și 22:00, David Micu, Rebecca Rauh, Irina Movileanu, Vlad Călin (IXV), Claudia Ardelean și Paul Sfîrlea vor celebra cei trei ani de The Cosmic House prin performanțe artistice specifice. Fiecare moment artistic va rezulta din interviuri intime între artiștii expuși și performerii invitați, creând un univers comun și un produs spontan al unei noi întâlniri artistice.

Expoziția „The Staircase” este realizată în colaborare cu Asociația Polyhedron și cu sprijinul Consiliului Județean Cluj. Publicul va putea viziona lucrările în perioada 12 – 28 iulie 2024, beneficiind de o oportunitate rară de a explora concepte profunde prin intermediul artelor vizuale și performative.

„The Staircase” promite să fie mai mult decât o simplă expoziție, oferind o platformă pentru introspecție și reflecție asupra modului în care experiențele și gândurile noastre ne influențează percepția asupra realității. Fundația The Cosmic House continuă să fie un susținător dedicat al artei contemporane, iar această expoziție reprezintă o dovadă clară a angajamentului lor de a promova creativitatea și inovația. Nu ratați această oportunitate de a explora o nouă dimensiune a artei la The Cosmic House Gallery!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut