TeenLine – platformă de sănătate emoțională dedicată adolescenților

Compania E.ON a anunțat că se alătură Asociației ZI de BINE pentru a sprijini oamenii aflați în situații vulnerabile.

Primul proiect al asociației, dintre cele 12 planificate, a fost dezvoltat în luna ianuarie, atenția inițiatorilor concentrându-se asupra adolescenților care suferă de anxietate și depresie. Încheiat prin lansarea unei platforme dedicate adolescenților, https://adolescenti.deprehub.ro/, funcțională începând cu 1 februarie 2021, proiectul Teenline este prima platformă de sănătate emoțională din România care oferă asistență de specialitate tinerilor, punându-le la dispoziție articole și materiale video concepute de psihologi, pe înțelesul lor. Totodată, pentru a primi sprijin și răspunsuri, tinerii sunt încurajați să sune la TeenLine – 0374.461.461, număr cu acoperire națională, disponibil 24/7. Peste 60 de psihologi voluntari sunt la dispoziția lor, pentru a discuta deschis despre orice situație.

„Uneori, multitudinea de informații pe care o receptează adolescenții poate fi prea mult pentru ei și au nevoie de un umăr pe care să plângă. Dar ce se întâmplă atunci când acest sprijin nu există? La începutul lunii ianuarie am demarat TeenLine, un proiect menit să le ofere acestor tineri alinare, dar și răspunsuri. Acum, ne bucurăm că am reușit să lansăm și help line-ul promis adolescenților care se confruntă cu anxietatea sau depresia”, declară fondatoarele Asociației Zi de Bine, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia.

Prin intermediul proiectului TeenLine, tinerii au acces gratuit la: suport psiho-emoțional prin #teenline-ul 0374.461.461, linie telefonică cu apel gratuit și acoperire în toată țara; psihoterapie gratuită pentru adolescenții din familii defavorizate; termometrul stării de bine – un instrument gratuit de screening al sănătății emoționale prin care adolescenții pot afla cât de afectată le este emoționalitatea; articole și materiale video cu informații și sfaturi practice de la specialiști, prezentate într-un limbaj accesibil, pe teme de interes precum școală, relații, sexualitate, vocație, bullying, jocuri online, nutriție, sentimente și tulburări emoționale; TeensUP – primul joc online de educație emoțională din România, menit să stimuleze adolescenții în adoptarea unor comportamente dezirabile și sănătoase. Jocul va fi lansat în 15 februarie, printr-o etapă pilot la care vor putea participa gratuit 50 de adolescenți.

Valoarea proiectului este de aproximativ 30.000 de euro, grupul E.ON în România fiind sponsor oficial, alături de partenerii strategici Lidl România și UniCredit România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut