Teatrul Național Aureliu Manea Turda | Spectacolul ”Patima”, premieră sâmbătă la TNAMT

*sâmbătă, 8 octombrie *ora 19.00

Iubitorii de teatru se pot bucura de prima premieră pusă în scenă în stagiunea 2022-2023 la Teatrul Național Aureliu Manea din Turda. Este vorba de spectacolul „Patima”, în regia Luanei Hagiu.

„Patima” este o poveste atemporală despre îndrăgostire, despre iubire și despre viciu. Este o poveste văzută atât din interiorul evenimentelor, cât și dintr-un punct exterior – de obiectivitate – al personajelor, care ne oferă indicii despre gândurile lor după unele scene care le schimbă parcursul. Având la bază textul lui Mihail Sorbul, „Patima roșie”, spectacolul este format dintr-o serie de scene care au pornit ca improvizații pe temele din text, astfel păstrându-se ideea lui Sorbul, însă oferindu-se publicului o altă viziune asupra ei. Un amestec de cereri în căsătorie, muzică, dans, umor și tragic, „Patima” este exact ca viața: un pic surprinzătoare, se arată în comunicatul transmis presei.

„Textul lui Mihail Sorbul, <<Patima roșie>> a fost foarte apreciat la momentul apariției lui, oferind publicului o poveste inedită în teatrul românesc, prin personajul central feminin și acțiunile acestuia. Deși în zilele noastre acțiunea piesei pare mult mai puțin îndrăzneață, pariul meu la începerea lucrului pentru acest spectacol a fost să pornim de la text și să mergem mai departe de el, prin improvizații bazate pe scene și acțiuni din piesa originală, și să aducem în fața spectatorilor aceeași structură a poveștii însă văzută dintr-o altă lumină. Actorii au fost de acord să intre în acest joc al transformării și împreună consider că am oferit o nouă viață unei opere clasice din dramaturgia românească” a declarat regizorul piesei, Luana Hagiu.

În distribuție, actorii: George Sfetcu, Vali. V Popescu, Ingrid Neacșu, Anca Markos, Alexandru Condurat.

Biletele se pot procura accesând https://www.tomtix.ro/9848, iar pentru rezervări avem la dispoziție numărul de telefon 0264 311 952.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut