Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda | Aniversare TNAMT, 74 de ani

Instituția turdeană de cultură aniversează 74 de ani de activitate, sâmbătă, 15 octombrie, prilej cu care propune publicului iubitor de teatru o împreună-celebrare a evenimentului. În acest weekend, Teatrul Național „Aureliu Manea” pune în scenă trei spectacole producție proprie, pentru toate categoriile de vârstă.

Îndrăgostiții din Ancona

*sâmbătă, 15 octombrie* ora 19.00

Acţiunea se petrece în orăşelul italian cu același nume, într-o veche piaţetă, apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin facând imposibile păstrarea secretelor și generând situații comice excepționale, prin jocul actorilor mai tineri și al celor veterani ai teatrului, se anunță în comunicatul de presă. Comedia muzicală „Îndrăgostiții din Ancona”, o adaptare și localizare de Radu Sas după Vajda Katalin, în regia lui Andrei Mihalache, a avut premiera în 2017, bucurându-se de un real succes în fiecare stagiune.

În distribuție, actorii: Cornel Miron, Mihaela Deceanu, Doina Șoproni/Ingrid Neacșu, Alexandra Dușa, Ioan Alexandru Savu,  Călin Mihail Roajdă, Maria Salcă, Anca Markos, George Sfetcu, Valentin Oncu.

Rățușca cea urâtă

*duminică, 16 octombrie* ora 11.00

Nici cei mai mici dintre spectatori nu vor fi uitați, astfel că povestea clasică a rățuștei, scrisă de Hans Christian Andersen, îi va învăța ce înseamnă să crească alături de ceilalți, fiecare fiind diferit în felul său. Regia este semnată Horațiu Apan.

În distribuție: Anca Markos, Doina Șoproni, Ingrid Neacsu, Ginuc Crișan, Grațiela Bădescu, Raluca Eremei-Bîrza, Maria Salcă, Deceanu Mihaela.

Omul care a văzut moartea

*duminică, 16 octombrie* ora 19.00

O ilustrare a luptei pentru putere și a cursei pentru prosperitate, care ascunde subtonuri morale îndoielnice, piesa lui Victor Eftimiu regizată de Ovidiu Cosac aduce în fața dumneavoastră o colaborare între actori tineri și consacrați.

Interpretează: Cătălin Grigoraș, Marian Negrescu, Nicoleta Bolcă, Cornel Miron alături de mai tinerii lor colegi Alexandra Dușa și Sebastian Paul Popa.

Culori și Versuri în viața mea

* 15 octombrie – 15 noiembrie*

De asemenea, cu ocazia aniversării TNAMT, pe lângă producțiile teatrale, instituția turdeană are în program și o manifestare din sfera artelor vizuale. Este vorba despre expoziția de pictură a artistei Steliana Claudia Miron, intitulată sugestiv „Culori și Versuri în viața mea”, ce urmează să fie vernisată sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 16.30.

”O privire cuprinzătoare într-o gamă variată de culori, forme și versuri pentru suflet”, așa descrie artista invitația la acest eveniment, se mai arată în comunicat.

Cu ocazia vernisajului, vor lua cuvântul: Dorina Pop, Președinta Asociației Artiștilor Plastici Cluj și Prof. Margareta Catrinu, curator. Totodată, un recital va fi susținut de actorii Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu și Călin Mihail Roajdă.

Ulterior inaugurării, expoziția va putea fi vizitată până în data de 15 noiembrie. În zilele de sâmbătă, programul de vizitare este 17.00-18.45, iar duminica, între orele 10.00-13.00.

Cele trei spectacole și expoziția de pictură vor fi găzduite în incinta fostei Fabrici de Bere din Turda.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut