Teatrul de Păpuşi “Puck”

Cartea cu Apolodor”, “Cenuşăreasa”…

www.facebook.com/wonderpuckcluj

Micii şi marii spectatori au ocazia să vadă sau să revadă spectacole îndrăgite, o săptămână ofertantă din punct de vedere artistic.

Miercuri, 13 mai/duminică, 17 mai, 10.00/18.00

Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Aureliu Manea, într-o nouă versiune scenică a regretatei regizoare Mona Marian, se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși „Puck” de a valorifica marile povești ale literaturii universale. Spectacolul se impune prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor. Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari. Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu și ilustrația muzicală de Corina Sârbu. Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.

În aceleași zile și de la aceleași ore, pe pagina WonderPuck va fi transmis spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László.

Sâmbătă, 16 mai, 10.00/18.00

Cartea cu Apolodor”: Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, scria Ioana Pârvulescu.

Distribuția spectacolului este formată din actorii Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, sculptura de Florin Marin, muzica de Corina Sîrbu, iar procesarea computerizată de Cristian Luchian.

Articole din aceeasi categorie