Târgul Satului, în Parcul Etnografic

Târgul Satului – un eveniment ce își propune promovarea producătorilor locali și conectarea lor cu publicul clujean – va avea loc în perioada 27-29 august, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului).

Organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația pentru Inovare Artistică (AIA), târgul se anunță a oferi participanților „experiența satului românesc”, prin diverse ateliere de meșteșug, ateliere de creație pentru cei mici și cei mari, dar și prin crearea unui spațiu de relaxare binevenit.

Cei ce vor călca pragul Parcului Etnografic se vor putea delecta cu muzică populară live, iar pentru a experimenta și mai mult viața satului, vizitatorii vor avea șansa de a face o plimbare călare.

„A treia ediție aduce în fața vizitatorilor producători diverși, cei prezenți putând să plece acasă cu mâncare și ingrediente locale (miere, legume, zacuscă, sarmale, dulcețuri, brânzeturi), săpunuri naturale și produse cosmetice, lumânări din ceară de soia, produse din lavandă, tricotaje, bijuterii din lut polimeric, argint sau cupru, jucării și articole pentru copii din bumbac și multe, multe altele. Odată trecuți de poarta muzeului, aceștia vor mai descoperi obiecte de decor (casă și grădină), îmbrăcăminte și accesorii, cadouri, divertisment” – anunță organizatorii.

Programul târgului: vineri, intervalul orar 10:00 – 17:00; sâmbătă și duminică, 11:00 – 18:00. Vineri, ultima intrare în Parc este la ora 17:00, iar sâmbătă și duminică accesul este permis până la ora 18:00.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse pentru combaterea pandemiei, vizitatorii sunt rugați să poarte mască în zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică și să utilizese dezinfectantele puse la dispoziție.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut