Târg de mărțișoare la Gherla

Cu toții știm că apariția primăverii este este reprezentată și de mărțișorul care simbolizează renașterea naturii. Nu întâmplător, în aceste zile mărțișoarele au mare căutare, asta se întâmplă și în municipiul Gherla, unde în fiecare an, în această perioadă, abundă vânzătorii.

„Interact” Gherla, împreună cu Micii Meșteri îndrumați de profesoara Daniela Katona și echipele de robotică „Trojan Exe” de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” și „Abso Tech” din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior” din localitate organizează, în zilele de 26 și 27 februarie (sâmbătă și duminică), între orele 13:00 – 15:00, în Părculețul Mic din fața Catedralei Armenești din centru, un mic târg de mărțișoare realizate manual de către micii meșteșugari. Banii din vânzări vor rămâne la copii, care astfel vor avea ocazia să facă rost de materiale pentru confecționarea de noi obiecte artizanale. În cadrul târgului vor funcționa și ateliere interactive, unde cei doritori pot să-și confecționeze mărțișoare pentru nevoile proprii.

Tot în aceste zile, la Librăria Galaxia Gutenberg din Piața Libertății este deschisă o expoziție de mărțișoare și de alte „minunății” care vestesc și sărbătoresc venirea primăverii. De acolo se pot  cumpăra cele mai frumoase și originalele mărțișoare, așa cum se întâmplă la fiecare început de primăvară.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut