Tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități, la Buscat

Între 29 ianuarie și 3 februarie, antrenorii și voluntarii Caiac SMile, alături de asistenți medicali și kinetoterapeuți se vor afla pe pârtia Buscat Ski Resort, din județul Cluj, pentru cea de-a doua tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități. Cei cinci beneficiari ai taberei vor fi îndrumați de monitorii de schi cu dizabilități și de voluntarii și antrenorii asociației din Satu Mare, iar la finalul perioadei vor putea schia independent, folosind monoschiul. 

Potrivit organizatorilor, pe lângă cele cinci persoane înscrise în tabăra specială, vor putea schia și alți oameni cu dizabilități care au optat pentru o zi pe pârtie. Sunt invitați la Buscat și cei care nu s-au înscris încă în platforma online, înscrierea pe site-ul www.caiacsmile.ro putându-se face chiar de pe pârtie. Pentru ei, echipa Caiac SMile va fi prezentă luni, 30 ianuarie, miercuri, 1 februarie și joi, 2 februarie, între orele 11:00 și 16:00. Marți, 31 ianuarie, programul este dedicat integral celor din tabăra permanentă și persoanelor nevăzătoare.

„Noi vom fi pe pârtie în fiecare zi și vom coborî de câte ori este nevoie alături de prietenii noștri speciali. Și, fiindcă avem parteneri care ne iubesc, anunțăm că, la Buscat Ski Resort, beneficiarii noștri au gratuitate pentru tot ceea ce presupune acest sport: ski pass-urile și echipamentele (clăpari, căști, ochelari, iar pentru însoțitori și schiuri) sunt puse la dispoziție de reprezentanții pârtiei, cărora le mulțumim și pentru ajutor, dar și pentru imensa muncă depusă pentru a avea condiții într-o perioadă în care zăpada pe pârtii a devenit o raritate”, declară, într-un comunicat, Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Obiectivul asumat de Caiac SMile pentru acest sezon a fost ca 1.000 de persoane cu dizabilități să se bucure de sporturile de iarnă și să schieze cu ajutorul monoschiului, pe pârtiile accesibilizate anterior în cadrul programului „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, derulat în sezonul 2021-2022. Obiectivul a fost deja atins, dar reprezentanții asociației anunță că persoanele speciale care vor să li se alăture pe pârtii o pot face în continuare, după înscrierea pe site-ul www.caiacsmile.ro. Proiectul, care a început în 15 ianuarie 2023, la Cheile Grădiștei, va continua, în funcție de condițiile meteo, în februarie și primele săptămâni din martie pe pârtiile de la Poiana Brașov, Păltiniș, Sibiu, Cheile Grădiștei și Cavnic.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut