Sute de persoane legitimate și vehicule verificate de polițiști, în weekend

O serie de acțiuni care au avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație generate de nerespectarea prevederilor legale de către conducători auto și pietoni, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale au fost desfășurate, în perioada 22-24 ianuarie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat și respectarea măsurilor legale pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

„În perioada menționată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au acționat în sistem integrat, fiind legitimate 120 de persoane și verificate 86 de vehicule. Totodată, au fost verificați 5 operatori economici și 16 mijloace de transport în comun. Abaterile constatate au impus aplicarea a 48 de sancțiuni contravenționale. Astfel, pentru nerespectarea normelor rutiere de către participanții la trafic, polițiști rutieri au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute două permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare. Pentru nerespectarea măsurilor instituite în această perioadă au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, iar pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 6 sancțiuni” – informează IPJ Cluj.

Conform aceleiași surse, polițiștii municipiului Gherla, împreună cu cei ai Secției 7 Poliție Rurală Gherla au legitimat, în perioada amintită, 175 de persoane și au verificat 130 de autoturisme. Aceștia au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Față de 21 de conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule.

La rândul lor, polițiștii orașului Huedin au legitimat peste 450 de persoane și au controlat 241 de vehicule. 13 societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea normelor instituite pe perioada stării de alertă.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, 16 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere în vigoare, 9 sancțiuni în conformitate cu Legea 55/2020 și 5 sancțiuni pentru alte abateri.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut