Sute de persoane legitimate și autovehicule controlate de polițiștii clujeni, la sfârșit de săptămână

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, împreună cu cei ai Secției 4 Poliție Rurală au legitimat, la sfârșitul săptămânii trecute, 159 de persoane și au verificat peste 140 de autovehicule, în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu caracter antisocial. Activitățile derulate au vizat și creșterea gradului de siguranță rutieră, respectiv impunerea disciplinei în rândul participanților la trafic.

În urma activităților au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, majoritatea în baza prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute două permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

În aceeași perioadă, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei ai Secției 8 Poliție Rurală au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, dintre care 67 pentru încălcarea regulilor circulației pe drumurile publice și alte 23 pentru nerespectarea Legii 55/2020. De asemeni, au fost reținute patru permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

La rândul lor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda, împreună cu cei ai Secției 9 Poliție Rurală Turda, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și al polițiștilor locali au acționat pe raza municipiului Turda și a comunelor arondate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală, creșterea gradului de siguranță publică și rutieră, precum și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse în vederea prevenirii efectelor pandemiei.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 157 de persoane și verificate 96 autovehicule. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 32.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni (44) au fost aplicate pentru nerespectarea regimului rutier. Pentru abateri aduse Legii 61/1991R au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, alte 8 în conformitate cu Legea 55/2020 și o sancțiune conform Legii 448/2006.

În 13 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități de asigurare și menținere a unui climat optim de siguranță publică și rutieră, precum și în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale. Alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca „Ștefan Ciceo-Pop” și de polițiștii locali au verificat modul în care sunt respectate măsurilor impuse de contextul pandemic. În cele două etape ale acțiunii (orele 18:00-22:00, respectiv 22:00-24:00) au fost verificate localurile publice de tip restaurante, cafenele, precum și zonele aglomerate. Totodată, au fost efectuate activități în scopul impunerii unei discipline rutiere, constatării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

Pe parcursul celor două etape au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, fiind verificate 213 persoane, controlate 109  autovehicule și verificați 63 de operatori economici. În cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 12-13 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut