Sute de persoane legitimate de polițiști, în contextul noilor măsuri

Polițiștii tuturor secțiilor de poliție urbană și rurală din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au demarat marți, 26 octombrie, o serie de acțiuni de informare și responsabilizare a cetățenilor, dar și de verificare a noilor prevederi, statuate în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

În intervalul orar 11:00 – 13:00, polițiștii au acționat preventiv pentru ca măsurile referitoare la portul măștii de protecție, circulația pe timp de noapte, desfășurarea și programul de funcționare al operatorilor economici, dar și obligația de a face dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, în atare situații, să fie cunoscute tuturor persoanelor.

Au fost legitimate peste 250 de persoane și peste 130 de agenți economici au fost informați și verificați cu privire la obligațiile ce le revin. Au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, 21 dintre acestea în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În zona complexelor studențești din municipiu, polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar au legitimat 40 de persoane, informând și avertizând alte 30 de persoane cu privire la normele de protecție sanitară.

În intervalele orare 16:00 – 21:30, respectiv 22:15 – 24:00, polițiștii municipiului Cluj-Napoca, cărora li s-au alăturat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, dar și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliție Locală Cluj-Napoca, au verificat respectarea interdicției de circulație a persoanelor, a programului de funcționare al operatorilor economici și respectarea desfășurării activităților în condițiile noilor prevederi.

În aceste două etape au fost legitimate 184 de persoane și verificați 48 de agenți economici. De asemeni, au fost verificate în trafic peste 90 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni, 30 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, fiind reținut și un permis în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 în urma abaterilor de la normele de protecție sanitară, alte 3 fiind generate de nerespectarea normelor de conviețuire socială.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut