Sute de persoane au cerut demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu

Sute de oameni au cerut demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu, în cursul unei manifestaţii care s-a desfăşurat sâmbătă seara în faţa locuinţei acestuia din Ierusalim, a relatat duminică The Times of Israel, citat de dpa.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi poliţie, trei persoane fiind arestate.

Manifestanţii l-au îndemnat pe Netanyahu să aprobe un schimb pentru a-i elibera pe ostaticii din Fâşia Gaza şi l-au acuzat că se face responsabil de eşecurile în ce priveşte prevenirea şi răspunsul dat masacrelor comise de militanţi ai Hamas pe 7 octombrie în Israel.

Au avut loc proteste anti-Netanyahu şi în alte oraşe.

În centrul Tel Aviv-ului, mii de oameni s-au adunat într-o piaţă recent redenumită Piaţa Ostaticilor pentru a-şi demonstra sprijinul faţă de familiile celor peste 240 de ostatici deţinuţi de Hamas.

Reprezentanţi ai rudelor ostaticilor au cerut la rândul lor un schimb de prizonieri, după o recentă întâlnire cu premierul.

Potrivit Times of Israel, unele familii vor ca Netanyahu să ia în considerare o ofertă a Hamas de a-i elibera pe toţi ostaticii israelieni în schimbul tuturor militanţilor Hamas deţinuţi de Israel, ofertă respinsă de administraţia Netanyahu, care a rezistat de asemenea apelurilor la o pauză umanitară în conflict, în absenţa eliberării ostaticilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut