Supriză majoră la controale în depozitele din Cluj

În ultima săptămână a lunii ianuarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul ”depozite”.

Campania a vizat identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării, de angajatori, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Identificarea angajatorilor care utilizeaza nelegal munca copiilor și a tinerilor. De asemenea, s-a urmărit determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare și de a le înregistra în aplicația Revisal, creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor privind respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, precum și eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

În total au fost efectuate controale la 19 angajatori din judetul Cluj, care își desfășoară activitatea în domeniul ”depozite”, fără a fi constatate nereguli în domeniul relațiilor de muncă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut