Supraveghere video în municipiul Gherla

Tot ce au promis la începutul anului edilii municipiului Gherla cu privire la montarea de camere de supraveghere video pe raza orașului, iată că se pune în practică.

Zilele trecute, la sediul Primăriei s-a semnat recepția proiectului „Îmbunătățirea calității vieții și reducerea infracționalității”. Asta înseamnă că de acum încolo înregistrările vor putea fi folosite și în instanță pentru siguranța cetățeanului. Punerea în  funcțiune a camerelor de supraveghere în diferite puncte ale orașului contribuie din plin la menținerea ordinii și disciplinei pe raza municipiului. A fost mare nevoie de introducerea sistemului video atât pe domeniul public, cât și în diferite instituții (școli, de exemplu), fiindcă în ultimii ani și la Gherla a crescut numărul infracțiunilor, îndeosebi în localurile orașului, dar și pe străzi. Prin introducerea noului sistem se asigură liniștea și siguranța cetățeanului, așa cum este denumit și proiectul.

Încă la începutul noului an, pe raza municipiului de pe Someș au fost montate 40 de camere de supraveghere, la care s-a făcut recepția încă la sfârșitul lunii ianuarie. În prezent toate camerele funcționează. Încet-încet, populația orașului se obișnuiește cu noul sistem de supraveghere și este conștientă de scopul aplicării proiectului. Faptul că lumea vede pe domeniul public aceste camere deja este o atenționare asupra eventualelor acte de vandalism sau alte infracțiuni.

Iată că, încet, dar sigur, municipiul Gherla intră în rândul marilor orașe și în ceea ce privește supravegherea video, sistem aplicat în Occident încă în anii 80. Am ajuns în situația când și un oraș de provincie dispune de acest mod de asigurare a siguranței cetățenilor. Oricum, a fost mare nevoie de inițiativa edililor, confruntați și ei cu destule probleme privind extinderea infracționalității pe raza municipiului.

Szekely Csaba   

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut