„Sub apă”, un spectacol despre fricile cu care ne luptăm

*vineri, 10 februarie, ora 20

*duminică, 12 februarie, ora 20

Ultima premieră a anului trecut, „Sub apă”, în regia Oliviei Grecea, se va juca din nou pe scena Teatrului independent Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca.

Spectacolul are la bază unul din cele cinci texte elaborate în cadrul rezidenței Drama 5, organizate la Reactor în vara lui 2022, precizează organizatorii.

În distribuție, actorii: Andrada Balea, Christian Har, Oana Mardare, Alina Mișoc, Tavi Voina. Dramaturgia – Ioana Toloargă, scenografia – Mihai Păcurar, mișcarea scenică – Ferenc Sinkó, muzica – Alexandru Condurat.

„Am scris despre frici, care capătă relief și transparențe – ca niște pârâiașe fisurând un perete de calcar. Despre ecourile Sudului meu și ale Caloianului. Despre viață, în care te arunci fără să știi să înoți. Și te tot înveți: că ai un corp, o familie, o voce, mai multe – prietene și străine, în același timp. Am scris despre ea. Despre lumea văzută prin straturi de neîncredere, frustrare, autopuniție, spaime, ca prin apă. O lume în care nu știi unde se termină satul și unde începe asfaltul, unde se termină magicul și începe banalul, unde se termină viața și începe moartea. Lumea în care începi să te vezi limpede.”, mărturisește Ioana Toloargă, absolventă a Facultăților de Litere și Teatru – secția Regie.

„Eram mică și am intrat în mare. Mama sau tata sau mama și tata mă țineau de mână când un val m-a dat peste cap. Marea Neagră are valuri puternice. Am dat de nisipul de pe fund și un timp care a părut foarte lung m-am zbătut sub apă. Într-o singurătate imposibil de descris. Pentru mine marea e liniștea care învelește frica.”, a spus regizorul Olivia Grecea.

Premiera piesei a avut loc în data de 22 noiembrie 2022.

Spectacolul are o durată de 110 minute și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Iulia GHIDIU

Foto: Vlad Braga

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut