Strada Potaissa – Piața de flori altfel

Pentru al șaselea an la rând, Strada Potaissa din Cluj-Napoca devine, în perioada 10-13 iunie, Piața de flori altfel.

Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori colorate de sezon – de la mușcate la begonii sau lavandă, plante aromatice, dar și arbuști, cactuși sau plante suculente. De asemeni, vizitatorii vor găsi pe strada Potaissa cele mai potrivite idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului.

Piața de flori altfel aduce în acest an și workshop-uri despre sustenabilitate. Unul dintre cele mai inedite momente va fi, din nou, Masa Bunei Vecinătăți, o masă comunitară în cadrul căreia bucate delicioase aduse de fiecare participant în parte vor fi împărțite cu ceilalți. De la eveniment nu vor lipsi nici muzica bună, gustările dulci și băuturile proaspete.

Inspirat de seria de evenimente street delivery, proiectul vrea pună în valoare strada uitată de lângă zidul cetății, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, „în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv”.

Anul trecut, pentru efortul și perseverența de a organiza cinci ediții consecutive ale Străzii Potaissa, Asociația Daisler a fost recompensată cu premiul special BATRA pentru cel mai bun eveniment dedicat comunității. În 2020, în debutul pandemiei, Strada Potaissa s-a transformat într-un magazin virtual cu livrare de plante și flori, într-un demers de sprijinire a micilor producători care s-au văzut cu producția pusă în pericol de interzicerea târgurilor și evenimentelor.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel este organizată de Asociația Daisler, ONG fondat la Cluj-Napoca în 2016 cu scopul de a genera și implementa proiecte cultural creative care au în prim plan spațiile din jurul nostru și potențialul de transformare pe care acestea îl au. De atunci, Asociația Daisler organizează și Lights On – the Light-Art festival – cel mai mare festival de instalații de lumină din țară, dar și Centrul Verde, o inițiativă de transformare radicală a unor zone din centrul orașului prin aportul de plante și flori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut