Start ratat la autorecenzare. Ce puteti face

Site-ul www.recensamantromania.ro dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat, iar Institutului Naţional de Statistică roagă persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului.

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populaţie pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Naţional de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru interesul manifestat”, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică, care susține că blocajul a fost generat de numărul prea mare de intrări pe secundă, peste cele 1.200 proiectate.

Tudorel Andrei, directorul Institutului Naţional de Statistică a declarat că problema platformei electronice pentru autorecenzare va fi remediată în cel mult 48 de ore.

Autorecenzarea va putea fi efectuată de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau calculator, chestionarul pentru autorecenzare fiind disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză, și se va desfășura timp de două luni, până în 15 mai.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut