Stagiu de perfecționare pentru scafandri, la Beliș

Cinci scafandri din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat, în perioada 11-15 septembrie, la un stagiu de perfecționare – „Sidemount Open Water Diver” -, organizat la Beliș de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România.

Cursul s-a adresat scafandrilor avansați, cu minimum 100 de scufundări și nivel minim rescue diver, din cadrul echipelor de scafandri ale serviciilor publice salvamont care trebuie să intervină în medii dificile de scufundare: adâncime mare, ape reci, tulburi, spații închise, obstacole, folosind tehnica sidemount, cu buteliile de respirat prinse în lateralul scafandrului.

Cursul de pregătire a fost condus de instructorul internațional Karel Levrau din Belgia, secondat de dive master-ul Dan Ciulpan din România. Acesta a contribuit esențial la creșterea capacității de intervenție a echipei de scafandri a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo – informează Consiliul Județean Cluj.

Pregătirea continuă a scafandrilor clujeni, în situații cât mai apropiate de realitate și sub influența celor mai nefavorabili factori externi, se realizează în lacurile Beliș și Tarnița, pe parcursul întregului an, precum și în cadrul stagiilor de mai multe zile, organizate atât la nivel județean, cât și la nivel național, adaugă sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut