Stadiul proiectelor cu bătaie lungă pentru clujeni

Primarul Emil Boc a prezentat care este stadiul proiectelor majore pentru orașul nostru, care vor duce Clujul la nivelul următor, astfel încât să putem gândi orizontul anilor 2030-2050.

„Primul proiect care este acum în agenda noastră în etapa finală de pregătire, este centura metropolitană, unul dintre proiectele majore ale Clujului. Aceste proiecte și încep cu centura, vor permite Clujului să treacă la nivelul următor, astfel încât să putem gândi orizontul anilor 2030-2050. Studiul de fezabilitate a fost predat în 14 martie de către proiectanți, a fost avizat, de către Direcția de Drumuri și Poduri Cluj, iar acum a intrat în avizare de Mediu. Urmează emiterea acordului în luna iunie. Următorii pași vor fi făcuți la Ministerul Transporturilor pentru avizare, apoi interministerial, după care etapa indicatorilor tehnico-economici. Apoi licitație și execuția. Linia de finanțare se va deschide în luna iunie. In ce priveste metroul, aici 25 iunie este termenul de depunere a ofertelor. Procedurile la acest proiect ar urma să se încheie la sfârșitul anului, astfel încât să poată începe apoi proiectarea și execuția”, a afirmat Emil Boc.

În ceea ce privește trenul metropolitan, un alt proiect major al Clujului, în luna septembrie se va finaliza studiul de fezabilitate, iar apoi vor fi parcurse etapele la fel ca în cazul centurii, apoi va ajunge la Guvern, proiectul urmând să aibă finanțare asigurată din fonduri europene.

„Proiectul privind pasajul de la Tăietura Turcului, suntem în licitație, ofertele depuse s-au închis, sunt în evaluare și în consecință, acest proiect de 20 milioane de euro va intra în implementare. Cu cât mai repede se încheie licitația, cu atât mai repede ne vom vedea la lucru, aici, la pasajul de la Tăietura Turcului.

Un alt proiect extrem de important este conectarea Clujului la autostradă, cu impact major pentru tot ceea ce înseamnă trafic. Prin această conectare a Clujului din zona Tureni vom avea posibilitatea să ne conectăm direct de pe autostradă pe drumul Cluj Turda și de asemenea să facem conexiunea cu centura Vâlcele Apahida. 26 mai este la Guvern este în Comitetul Interministerial, ultima fază înainte de aprobarea indicatorilor tehnico-economici. lucru care se va întâmpla imediat după această ședință, după care licitația de execuție.

Se întâmplă, în acest moment un lucru prin intermediul DRDP Cluj, și anume extinderea zonei de la Apahida la

Răscruci, de la ieșirea din Apahida, până la Răscruci, pe o distanță de 9 kilometri vom mai avea o bandă de circulație în plus, în direcția spre Gherla, lucrurile sunt în derulare și până la sfârșitul lunii august această lucrare va fi finalizată, va aduce o gură de oxigen până când se vor finaliza restul lucrărilor despre care am vorbit pentru fluidizarea traficului”, a mai spus primarul.

Anca M. Colibășami

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut