Stadiul lucrărilor la parcurile din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a prezentat stadiul proiectelor majore și cu bătaie lungă pentru clujeni. Printre acestea se numără parcurile și spațiile verzi din oraș, în vederea creșterii calității vieții și mai ales pentru reducerea poluării.

Parcul Feroviarilor este în execuție, stadiul lucrărilor este de 15 %, iar termenul de finalizare este decembrie 2023. La Parcul Armătura stadiul lucrărilor este de 27%, este în mare parte legat de proiectul Someș, iar termenul de finalizare este martie 2023, nu avem întârzieri în acest moment. Platoul de la Sala Sporturilor unde tocmai s-au început lucrările, în 24 martie, aici stadiul lucrărilor este incipient, doar 5%, termenul de finalizare fiind decembrie 2023. Lunca Someșului, amenajarea malurilor Someșului este în execuție, stadiul lucrărilor este de 27%, iar termenul de finalizare este iunie 2023. La Cetățuia, suntem în faza de proiectare, se lucrează la Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Se reface coridorul de expropriere și în consecință vom proceda conform legii. Avem asigurată sursa financiară iar în 2023 întreaga perocedură sperăm să fie finalizată, astfel încât să putem merge la execuție. Evident, așteptăm și deschiderea fondurilor europene, dacă nu noi oricum îl vom face din banii bugetului local”, a declarat Emil Boc.

În ce privește Parcul Est, se lucrează la studiul de fezabilitate, municipalitatea fiind la faza de obținere avize. Estimarea obținerii avizelor este până la finalul lunii mai, după care urmează alte etape administrative. „Referitor la Parcul Bună Ziua, avem hotărârea de consiliu pentru aprobarea concursului de soluții, iar OAR trebuie să completeze documentațiile astfel îmcât să se lanseze licitația. La Parcul Tineretului, lucrările sunt finalizate, suntem în faza de recepție și de stabilire a remediilor care trebuiesc făcute”, a mai spus Emil Boc.

La Baza Sportivă La Terenuri stadiul lucrărilor este de 97%, sfârșitul lunii iunie este termenul maxim de finalizare, după care va intra în faza de receptție, Parcul Ștefan cel Mare este în execuție, stadiul lucrărilor este de 52%, acestea trebuind să fie finalizate anul acesta.

La Parcul Farmec, este finalizată achiziția de proiectare și execuție și există și autorizația de construcție. Ordinul de începere a fost dat în aprilie, stadiul lucrărilor fiind de 5%, cu termenul de finalizare decembrie 2022. La Parcul Zorilor există un prim câștigător desemnat, dar în acest moment, municipalitatea este la faza contestațiilor, la Parcul 14 iulie este în derulare achiziția pentru proiectare și execuție. la Parcul I.L. Caragiale licitația de proiectare și excuție este realizată, fiind în faza de proiectare, iar după dezmembrarea unei părți de teren care este acolo se va obține autotizația de construire și în cel târziu august vor începe lucrările. „La Parc coridorul Canalul Morii zona Parcul Rozelor,suntem în faza de exproprieri, la Parcul Primăverii avem SF (n.red studiul de fezabilitate), se pot depune oferte până în 9 iulie, la Borhanci unde se are în vedere realizarea unui hub educațional și un parc, suntem în faza de obținere avize pentru PUZ și SF”, a explicat Emil Boc.

În ce privește regenerarea zonei Expo Transilvania, SF este programat pentru a fi finalizat în septembrie 2022, iar în ce privește proiectul care vizează Someșul metropolitan a fost semnat protocolul, există și o hotărâre de consiliu local și a fost lansată licitația.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut