Spitalul Municipal Gherla va fi extins

Un lucru de semnalat încă la început, actuala administrație a municipiului Gherla acordă o importanță deosebită sănătății, domeniu ce constituie una din prioritățile actuale ale Primăriei, hotărâtă să îmbunătățească serviciile medicale asigurate populației.

După ce acum doi ani s-a dat în folosință clădirea modernizată a Policlinicii (ambulatoriul) și au fost reabilitate secțiile de specialitate ale Spitalului Municipal, zilele trecute s-au pus bazele unei investiții importante. Este vorba de construirea unui nou corp de clădire în curtea spitalului de pe strada Horea, cu funcționalități administrative și spitalicești de medicină internă, cardiologie, neurologie și gastroenterologie. Având în vedere că unele secții în prezent funcționează într-o clădire veche (unde an de an s-au tot executat lucrări de igienizare sau de extindere, dar nu suficiente pentru crearea unor condiții mai bune de tratament), a fost necesară construirea unui corp nou pentru secția Interne, problemă rezolvată de Primăria Municipiului Gherla împreună cu conducerea Spitalului Municipal din localitate.

Zilele trecute a fost prezentată și macheta clădirii ce va fi construită într-un spațiu liber din incinta unității medicale. Urgentarea investiției ar fi numai și numai în beneficiul bolnavilor, dar și a cadrelor medicale, care astfel vor dispune de condiții mult mai bune pentru a-și exercita meseria. De asemenea, prin amenajarea unor noi cabinete de consultații vor fi create condiții mai bune și tratamentelor zilnice.. Adică, spații corespunzătoare, civilizate, de care până în prezent a dus lipsă spitalul gherlean, unde și birourile sunt înghesuite într-o clădire veche. Odată cu finalizarea lucrărilor totul se va schimba, spre satisfacția oamenilor suferinzi, dar și a personalului medical.

În ultimii ani, prin grija Primăriei a fost modernizată și secția Pediatrie din centrul orașului, unde, printre altele, a fost instalată și o nouă centrală termică.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut