Spectacol „Flori de Sânziene” la Gherla

Este lăudabilă inițiativa Primăriei Municipiului Gherla și a Casei Municipale de Cultură de a continua șirul manifestărilor artistice în aer liber, care pe zi ce trece devin o adevărată stagiune estivală, mult agreată de public, indiferent de ce gen artistic este vorba.

După reușita concertului de muzică de relaxare din curtea Muzeului de Istorie, la sfârșitul săptămânii trecute, pe scena amenajată chiar în centrul orașului a avut loc spectacolul folcloric „Flori de Sânziene”, cu participarea celor mai îndrăgiți interpreți și dansatori de muzică populară din localitate. În fața unui public numeros au evoluat pe scenă soliștii Larisa Gurzău, David Cazan, Bianca Roș, Maria Trifan, Lidia Moholea, Petruța Nemeș și Ovidiu Stan, cu toții abordând un repertoriu inspirat din tradiția Sânzienelor, o adevărată sărbătoare folclorică a acestei perioade. Pe lângă interpreții vocali au delectat asistența din Piața Libertății jucăușii Ansamblului „Dansatorii de pe Someș”, conduși de soții Emil și Janina Bodea și ai Formației de dansuri populare „Valea Somșului”, coordonați de Ilie Țegean. În premieră la Gherla, doamna Cristina Pașca a expus frumoasele costume populare din propria colecție, un gest de remarcat în completarea programului alcătuit de organizatori. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra „Ardealul”, condusă de Emil Mihaiu. În cadrul reprezentației a cântat și orhestra de copii „Ardealul”, coordonată de Emil Mihaiu, formată din elevii maestrului, viitorul tarafului de pe lângă Casa Municipală de Cultură.

Pe scena în aer liber din centrul municipiului Gherla vor urma curând alte spectacole, printre care și cele din cadrul celei de a II-a ediții a Festivalului „Armenopolis”, programată în această vară.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut