Spații medicale reabilitate la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca

Mai multe spații medicale ale Secției chirurgicale și ATI, precum și un bloc operator din pavilionul C de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au fost reabilitate cu fonduri de la Ministerul Apărării Naționale. Inagurarea investiției a avut loc vineri în prezența ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

În acest context, ministrul Apărării Naționale a ținut să felicite conducerea instituției pentru rezultatele și excelenta reputație a spitalului, precum și pentru reabilitarea spațiilor medicale.

„M-am bucurat să fiu prezent, astăzi(n.n-vineri), la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, acolo unde au fost inaugurate mai multe spații medicale reabilitate și dotate cu aparatură medicală performantă.

Este vorba despre despre organizarea unui bloc operator cu un număr mai mare de săli de operații, care respectă legislația în vigoare, șase săli de operații dintre care una pentru politraumă, complet echipată. De asemenea, în secția ortopedie-traumatologie s-au construit două săli de operații moderne, au fost modernizate saloanele din secțiile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală și urologie, iar în secția ATI s-a introdus sistem de ventilație cu flux laminar.

Surpriza reală este sala chirurgicală pentru politraumă, proiect al Direcției Medicale a MapN, un concept inovativ în medicina operațională, ce are în vedere tratarea și recuperarea pacienților cu politraumă, inclusiv cei cu accidente în poligoane, traume de război, accidente rutiere, traumatisme complexe care se tratează în echipă multidisciplinară. O altă veste bună aici la Cluj este Laboratorul de anatomie patologică care a fost recent dotat cu criomicrotom care permite examenul și diagnosticul rapid, orientează tipul și amploarea intervențiilor chirurgicale în cazul formațiunilor tumorale. Modernizarea blocului operator, secțiilor chirurgicale, reabilitarea spațiilor, suportată din bugetul MApN, vine într-un moment în care Ministerul Apărării Naționale face investiții considerabile în domeniul sanitar, în toate instituțiile medicale proprii, și alocă fonduri consistente în ceea ce privește îmbunătățirea actului medical și dotarea secțiilor de specialitate cu aparatură tehnologizată de înaltă clasă și precizie în stabilirea diagnosticului.

Mă bucur să văd că pacienții Spitalului Militar din Cluj-Napoca vor beneficia de aparatură de ultimă generație, un punct important în procesul de recuperare medicală.

Programele viitoare de investiții de la Cluj sunt ambițioase, știu că echipa de comandă este preocupată permanent pentru creșterea performanței actului medical, dar și în pregătirea continuă a personalului.

Felicit întreaga echipă a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca pentru dedicarea cu care asigură zilnic asistență medicală de specialitate personalului Armatei României, familiilor acestuia, pensionarilor militari, veteranilor de război, dar și populației civile.

Eu rămân partenerul echipei Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca și o susțin în toate demersurile pentru că avem nevoie de servicii ireproșabile atunci când vine vorba de sănătate”, a spus ministrul.

Comandantul spitalului, colonelul medic Doina Baltaru, a precizat că în urma ultimelor investiții în infrastructură și aparatură medicală, „un proiect la care ținem foarte mult a fost finalizat”, și a mulțumit pentru susținerea constantă „care ne permite acordarea unui act medical de calitate și îndeplinirea misiunilor specifice”.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca are o structură multipavilionară și asigură condiții de investigații medicale, tratament, cazare, igienă alimentară și de prevenire a infecțiilor nozocomiale, pentru toate categoriile de asigurați, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Investiția a permis organizarea unui bloc operator cu un număr mai mare de săli de operații, dotate cu aparatură modernă de ultimă generație, care respectă legislația în vigoare, atât în ceea ce privește structura, circuitele, cât și sistemul de ventilație cu flux laminar, modernizarea secției ATI și a saloanelor din secțiile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală și urologie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut