Sorin Cîmpeanu: Examenul de admitere în facultăți, fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului II

Examenul de admitere în facultăți se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului II – clasa a XII-a, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu. El a spus că și examenele de licență și disertație se vor susține.

„În calitate de președinte CNR, membru al Grupului de lucru constituit de MEC pentru inițierea și susținerea măsurilor ce se impun cu privire la derularea anului școlar/ universitar 2019/2020, sunt în măsură să vă asigur că în niciunul din scenariile luate în calcul de Ministerul Educației nu există ipoteza repetării anului școlar/ universitar”, a afirmat Cîmpeanu.

Astfel, mediile vor fi încheiate în învățământul preuniversitar, examenele și proiectele aferente semestrului II vor fi susținute în învățământul universitar, Evaluarea Națională se va susține, examenul de Bacalaureat se va susține, examenul de admitere în facultăți se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului II – clasa a XII-a, iar examenele de licență și disertație se vor susține.

Articole din aceeasi categorie