Sondaj CURS -România – în direcție proastă din cauza hoției și a problemelor economice

67% dintre români consideră că România merge într-o direcție greșită, conform unui sondaj efectuat la nivel național de CURS la comanda Forței Naționale.

Cele mai mari probleme sunt corupția și hoția – 27%, economia și criza economică – 26%, locurile de muncă și șomajul – 22%, criza din sănătate – 22%. Totodată, românii percep discriminarea României în UE față de statele vestice ale UE, iar 66% dintre ei consideră că țara noastră este dezavantajată în comparație cu statele vest-europene.

Pe de altă parte, conform sondajului, peste 70% dintre români consideră că toate partide se luptă puțin și deloc pentru reprezentarea intereselor româniei în UE.

Tratați cu dublă măsură

Peste 80% din români consideră că România este tratată cu dublă măsură, mai exact că în România ajung produse mai slabe calitativ decât în UE.

64% consideră că UE ne impune valori neromânești și peste 80% dintre români consideră că partidele trebuie să promoveze cultura și educația creștină.

43% sunt de acord că USR preia teme europene fără să se gândească la specificul național, cum ar fi susținerea minorităților sexuale, în timp ce 48% nu sunt de acord cu faptul că PSD are un mesaj puternic, despre apărarea intereselor României în fața UE.

La întrebarea considerați că interesele României în Uniunea Europeană sunt suficient de bine reprezentate, românii au răspuns mai degrabă nu – în proporție de 73%, iar mai degrabă da – 17%.

La întrebarea cine ar putea reprezenta mai bine interesele României în UE, 30% au răspuns un partid nou.

Ce măsuri radicale ar trebui să ia un partid nou, preocupat de interesele românilor?

Aproape 90% dintre români consideră că ar trebui dublate amenzile pentru producători care vând în România produse de o calitate mai slabă decât în vest și că ar trebui suprataxate corporațiile pentru poluarea pe care o generează, iar peste 75% dintre români se pronunță pentru intrezicerea promovării în publicitatea stradală și audiovizuală a simbolurilor și practicilor LGBT și pentru scoaterea din programa școlară a textelor care promovează simbolurile și practicile minorităților sexuale.

În același timp, peste 75% dintre respondenți susțin reintroducerea religiei ca meterie obligatorie in școli și alegerea conducerilor unităților de învățământ prin votul cadrelor didactice și a reprezentaților elevilor din unitățile școlare respective.

Mesaje ale partidului Forța Națională

Peste 70% din români susțin mesajele critice față de UE privind discriminarea României și mesajul vizând naționalismul economic și peste 60% susțin mesaje critice față de EU privind valorile neromânești și mesajele critice față de clasa politică pentru că nu reprezintă interesele României în UE.

„Propaganda gratuită Pro-UE ne arată lipsiți de sentimentul propriei valori și de înțelegerea critică a intențiilor politice din spatele „generozității” UE.

Generozitatea și solidaritatea UE sunt doar vorbe frumoase. Națiunile europene suverane știu să-și negocieze interesele.

Dacă Olanda, Austria, Germania n-ar fi avut de câștigat din exporturile în UE, propaganda românească n-ar mai fi avut nimic de prezentat despre summitul UE ca o dovadă a „generozității UE””, se arata in sondaj.

Generozitatea și solidaritatea europeană

Olanda este un paradis fiscal, care găurește bugetul UE și pune umărul la ținerea României în afara Schengen, împotriva tuturor valorilor UE.

În loc să folosească criza coronavirus ca argument pentru a renegocia măsurile vizând industria minieră, România a înghițit toate condițiile UE, ex : taxa pe plastic.

În toiul discuțiilor despre „solidaritatea europeană” – UE a lovit direct prin Pachetul Mobilitate 1, în industria transporturilor.

Românii au nevoie de o voce a suveranității naționale în politică.

De ce Forța Națională – statement politic: suveranism și tradiționalism

Forța Națională nu este un partid anti-UE, nu este un partid extremist. Locul României este în Europa. Însă atât de mare este propaganda pro-UE, că o critică-realistă a UE, este etichetată anti-UE: „Dacă afirm că Olanda beneficiază de exporturile în UE, în timp ce folosește banii UE pentru excepții fiscale și blochează aderarea României la Schengen împotriva tuturor valorilor UE, nu înseamnă că sunt anti-UE, înseamnă că nu vreau să fiu luat de prost și că nu accept dubla măsură.

Asta arată sondajul : că românii vor ca România să nu mai fie tratată cu dublă măsură, vor ca să nu mai fie luați de proști. Românii vor să fie suverani”.

De ce Forța Națională – proiecte

În sondaj se mai arată și care sunt proiectele Forței Naționale: dublarea amenzilor pentru producătorii care vând în România produse de o calitate mai slabă decât în țările din vestul Europei; România trebuie să-și exprime prin referendum acordul sau dezacordul față de orice directivă UE care afectează suveranitatea națională; suprataxarea corporațiilor pentru poluarea pe care o generează; interzicerea promovării în publicitatea stradală și audio-vizuală a simbolurilor și practicilor LGBT (ale minorităților sexuale); susținerea religiei ca materie obligatorie în școli; promovarea culturii și educației creștine; finanțarea prin piața de capital, adică atragerea de bani de la investitori privați din țară și/sau din străinătate, este o alternativă la birocrația atragerii fondurilor europene; sprijinirea capitalului românesc.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-21 Iulie,2020, iar marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Articole din aceeasi categorie