Sistem automatizat de irigații pentru Parcul Central

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță să au fost finalizate lucrările de instalare a noului sistem de irigații din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Acesta este automatizat și eficient atât din punct de vedere energetic cât și al consumului de apă. Captarea și aducțiunea apei se face din albia Someșului Mic.

„Pentru realizarea acestui sistem, precum și pentru traversările aleilor din parc au fost folosite soluții tehnice de subtraversare, astfel încât să nu fie afectată trama stradală (Splaiul Independenței) și aleile existente. Zona verde irigată din Parcul Central are o suprafață de 87.915 mp și include 78 zone de udare – sistemul a fost sectorizat. Pentru realizarea sistemului de irigat au fost necesare 27.800 ml țeavă polietilenă, 2.842 bucăți aspersoare și 2 pompe pentru asigurarea debitului necesar”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, a fost instalată o stație meteo, un smart connector, un mecanism antivandalism și senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat.

Sistemul va fi programat de către serviciul Spații verzi din cadrul primăriei prin transmisie wi-fi asupra controlerelor de comandă, conform programului stabilit, iar automatizarea sistemului asigură irigarea uniformă a suprafețelor verzi.

Valoarea investiției este de 1,2 milioane de lei fără TVA.

Articole din aceeasi categorie