Simeze clujene | Sub Semnul Crucii

Sub auspiciile anului omagial al Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și a anului comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, în galeria „Ermineia” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca ne așteaptă în această perioadă Expoziția Națională de Artă Sacră a Doctoranzilor – ENAS intitulată „Sub Semnul Crucii”.

Regăsim expuse lucrări ale doctoranzilor din București, Timișoara și Iași din domeniul artelor vizuale – picturi, icoane pe sticlă și pe lemn, gravuri, sculpturi și fotografii. Acestea „propun o experiență de simțire și creativitate în sensul cel mai sincer și adevărat al cuvântului exprimat în lucrări de artă plastică figurative și abstracte”, a precizat coordonatorul manifestării, prof. univ. dr. habil. Marcel Muntean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Cluj- Napoca.

Expun: Bratu Mihaela, Codrea Cristian, Gizdaveț (Pătrășcan) Maria-Magdalena, Gomboș Atila, Karina Herinean, Klein Ioana Teodora, Loredana Lorinț, Menczel Linda-Saskia, Mihuș Lavinia, Mixici Luca, Mohor Obreja Bogdan, Luca Severian, Parascan Silviu, Plăvițu Cecilia-Mihaela, Prykop Adrian, Solomon Gabriel, Ștefan Miruna Ioana, Toth Mihai, Țico Steliana.

Manifestarea artistică este organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Școala Doctorală de Arte și Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Din colegiul de organizare au făcut parte: prof. univ. dr. habil. Marcel Muntean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Cluj- Napoca, prof. univ. dr. habil. Adriana Lucaciu, asist. univ. dr. Luiza Palade, drd. Ovidiu Batista, drd. Luca Mixich și drd. Cristian Răzvan Codrea de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Expoziția „Sub semnul Crucii” poate fi vizitată până în data de 30 aprilie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut