Simeze clujene | Mister pe pânză

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca invită publicul iubitor de frumos la o nouă manifestare din sfera artelor vizuale. Este vorba de expoziția personală a artistei Carmen Cecilia Rusu, intitulată Misterium, ce urmează să fie vernisată joi, 8 septembrie 2022, de la ora 18:00, în sălile de Expoziții Temporare (etaj) ale instituției.

Invitați alături de artistă vor fi prof. univ. Dorel Găină, artist vizual, și Florin Gherasim, muzeograf.

Carmen Cecilia Rusu

Este originară din Dej, urmând studiile Liceului de Științe Naturale și cursurile de pictură la Școala de Arte „Tudor Jarda”din Cluj-Napoca. Este stabilită în prezent în Câmpia Turzii.

Artista se declară atrasă de inedit și experiment, optând pentru culori acrilice și rășini epoxidice pe suport de pânză și, mai rar, lemn. A participat la 46 de expoziții naționale de grup în diferite orașe și la nu mai puțin de 168 de expoziții internaționale colective în Italia, Austria, Elveția, Slovacia, Anglia, Franța, Portugalia, Spania, Germania, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, SUA, Canada. De asemenea, a deschis patru expoziții personale, două în România, la Turda și Cluj-Napoca, respectiv două la Florența, în Italia.

Expoziția Misterium va putea fi ulterior vizitată în perioada 9 – 18 septembrie 2022, în intervalul orar 10 – 17, de miercuri până duminică inclusiv.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut