Simeze clujene | În orizont, verticala nevăzută

Este titlul extrem de expresiv al expoziției găzduite de Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană, vernisate marți, 27 decembrie, începând cu ora 17.

Manifestarea reunește lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de artiștii Doina Mihăilescu și Radu Feldiorean, curator Oliv Mircea.

Radu Feldiorean este absolvent al UAD Cluj, o prezență consecventă pe simezele naționale (Bistrița, Cluj, Sighișoara, Arad, Alba Iulia, București) precum și în cadrul Expoziției bienale de sculptură mică de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Artistul a fost distins cu Premiul UAP „Susținător al artelor” (2004), Premiul Asociației Alumar pentru educație artistică și mecenat artistic, Premiul pentru Artă Plastică al Primăriei Municipiului Bistrița și se află acum la cea de-a șasea personală din carieră.

Doina Mihăilescu este pictor și restaurator, profesor în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, catedra de Pictură – Restaurare. În anul 2016, Uniunea Artiștilor Plastici din România i-a conferit Premiul pe țară pentru Arta Plastică Religioasă și Restaurare. Lucrările sale au putut fi admirate cu ocazia numeroaselor expoziții personale din țară (București, Piatra Neamț, Iași, Arad, Bistrița, Târgu-Mureș, Ploiești, Cluj ș.a.) și din străinătate (Ungaria, Germania, Austria, Spania, Italia).

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut