Sfârșit de săptămână fierbinte pentru pompierii clujeni

Casă mistuită de flăcări în comuna Moldovenești

Două autospeciale pentru stins incendii au intervenit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă pentru a lichida flăcările care cuprinseseră o casă de locuit din localitatea Plăiești, com Moldovenești.

„Alerta a fost dată în jurul orei 22:00, iar în momentul sosirii pompierilor, casa, de cca 50 mp, era cuprinsă în totalitate de flăcări. O femeie în vârstă de cca 50 de ani a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ, cu arsuri la nivelul feței și a membrelor” – a anunțat ISU Cluj.

Operațiunile de stingere a focarelor și de înlăturare a efectelor incendiului au durat în jurul a patru ore, având în vedere că în casă erau depozitate foarte multe materiale.

Locuința, construită pe structură de lemn, a fost distrusă în totalitate de flăcări.

Din cercetările preliminare rezultă că incendiul ar fi pornit de la o neglijență privind depozitarea materialelor combustibile în apropierea sobei.

Flăcări la o șură din Urișor

Sâmbătă la amiază pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge flăcările care au cuprins o șură din localitatea Urișor.

Alerta s-a dat în jurul orei 13:30, iar focul cuprinsese aproape în totalitate anexa gospodărească în momentul sosirii pompierilor la locul incendiului – a anunțat ISU Cluj.

Imobilul, de cca 120 mp, a fost distrus aproape în totalitate. În flăcări au ars și 12 găini. Opefrațiunile de stingere au durat mai bine de două ore.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a anexei gospodărești.

Incendiu de pădure la Săcuieu

Tot sâmbătă, pompierii din Huedin au intervenit pentru a stinge un incendiu de litieră, care se manifestă într-o pădure de pin din apropierea unor case din localitatea Săcuieu.

Alerta a fost dată în jurul orei 15:20, iar focarele se manifestau pe o suprafață de cca 1 ha de litieră de pădure. După lichidarea prrimelor focare, care se manifestau la cca 50 m de casele de locuit, s-a acționat pentru a stinge și celelalte focare, pe o pantă foarte abruptă și cu vânt intens, care favoriza propagarea flăcărilor.

În sprijinul pompierilor a acționat și personalul serviciului voluntar pentru situații de urgență din comună.

M. T.

Articole din aceeasi categorie