Sezonul competițional de judo va debuta la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca a primit dreptul de a organiza Openul European de seniori, la care vor fi prezenți aproximativ 500 de sportivi, care a avut drept gazdă inițială Roma, dar italienii au bătut în retragere în condițiile în care țara a fost grav afectată de pandemia de COVID-19.

 

Sezonul competiţional internaţional de judo va debuta în luna septembrie, la Cluj-Napoca, cu două competiţii, una de seniori şi una de cadeţi, informația fiind confirmată de preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, aflat la Viena. Este vorba de Openul European de seniori, la masculin şi feminin, la care vor participa aproximativ 500 de sportivi, care ar fi trebuit să aibă loc la Roma, dar Italia a renunţat la organizare după ce a ţara a fost grav afectată de pandemia de COVID-19. În aceste condiții, Cluj-Napoca a primit dreptul de a organiza competiția, care va avea loc spre finalul lunii septembrie. Tot la Cluj-Napoca, dar la mijlocul lunii septembrie, va avea loc un Open European rezervat cadeților, la care se estimează că vor participa aproximativ 800 de sportive de pe Bătrânul Continent. „Sunt două competiţii majore, practic sezonul de judo care e închis până la sfârşitul lunii august va debuta cu aceste competiţii. Finalizăm discuţiile, e bătut în cuie, trebuie pusă în calendarul internaţional şi mai trebuie să discut cu ei drepturile de televiziune”, a declarat Guşă. Toate competiţiile internaţionale de judo au fost anulate sau amânate în luna martie după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial pandemie de COVID-19. Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarant că de la 1 iunie, cel mai probabil, loturile lărgite de judo, care cuprind aproximativ 100 de sportivi, se vor reuni într-un cantonament izolat la Poiana Braşov, respectând recomandările Ministerului Tineretului şi Sportului şi măsurile de prevenţie a infecţiei COVID-19.
„Am vorbit cu câţiva sportivi în această perioadă. Nu a fost bine ce s-a întâmplat, am avut mari discuţii în luna martie cu tot guvernul, şi cu Ludovic Orban. Singurul care a înţeles că sportivii nu trebuiau trimişi acasă şi trebuiau carantinaţi şi lăsaţi să-şi facă antrenamentele individuale şi de grup a fost Raed Arafat, dar a fost prea puţin. Acum, de săptămâna asta, sunăm adunarea. Prima dată vor fi loturile olimpice, între 15-20 de sportivi. Prima dată vor fi cantonaţi la Izvorani toţi sportivii. Apoi vom găsi un centru de antrenament exclusiv în care vom reuni loturile lărgite. Pentru că e nevoie de sparring-partneri. Noi vom merge în Poiana Braşov, respectând deciziile și recomandările, pentru că acolo avem o sală pe care o foloseşte numai judoul. Cred că de la 1 iunie va avea loc reunirea loturilor lărgite, undeva până la 100 de judoka”, a declarat Guşă. Oficialul FRJ a precizat că va trebui să găsească sponsori privaţi pentru efectuarea testelor pentru coronavirus necesare sportivilor înainte intrării în cantonamente: „Dacă nu sunt bani pentru teste o să bag mâna în buzunarul drept sau buzunarul stâng, ce să fac. Nu ne-a dat nimeni bani pentru teste, dar o să ne descurcăm, ce să facem. Finanţările s-au reconsiderat, au mai apărut şi alte competiţii. Trebuie să avem o discuţie cu ministerul, pentru că e adevărat, Jocurile Olimpice s-au amânat, dar e numai o competiţie, avem campionate europene, mondiale, balcanice şi trebuie să ne pregătim pentru toate”.

 

Articole din aceeasi categorie