Sezon estival bogat în evenimente, la Gherla

Locuitorii municipiului Gherla nu duc lipsă de manifestări culturale. Chiar dacă cei mai mulți sunt plecați în concediu sau în vacanță, cei rămași acasă au posibilitatea să-și petreacă timpul într-un mod cât mai util și recreativ.

Dacă în alte perioade ale anului sala singurului cinematograf din localitate este mai mult goală (4-5 spectatori la o proiecție!), în această vară gherlenii sunt invitați în număr mai mare la filmele prezentate. Într-o încercare de revigorare a vieții culturale a municipiului, un grup de tineri din „Interact” Gherla aduc primul Festival de Film caritabil din oraș, „Scoate-mă la film!”. Numit sugestiv, festivalul este despre timpul petrecut împreună cu cei dragi și în același timp despre întrajutorare, întrucât evenimentul constă și într-o campanie de strângere de fonduri, banii adunați urmând să contribuie la deschiderea unei Săli Recreative speciale la Spitalul Pediatric din oraș, cu jocuri și activități pentru micii pacienți internați.

Evenimentul se va desfășura simultan în patru locații din oraș: Cinema Pacea, Muzeul de Istorie, curtea Adventure Academy și curtea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, în weekendul 29 iulie – 1 august. În fiecare zi vor fi difuzate două sau mai multe filme simultan în cele patru locații. Muzeul de Istorie va adopta un aer civic pentru regizorii români în curtea acestuia și vor fi difuzate patru filme cu regie exclusiv românească. Sala cinematografului va difuza filme pe gusturile tinerilor, de la ora 20:00, iar înainte de acestea, de la ora 18:00, se vor auzi doar chicoteli, la filmele Disney ale copilăriei. Filmele de animație vor fi doar câte două zile, însă pentru cine preferă drama, comedia sau chiar musicalul, Adventure Academy și Liceul “Ana Ipătescu” sunt locațiile perfecte.

Participanții la eveniment se vor putea bucura de o multitudine de genuri – filme pentru copii, adolescenți, romance, dramă, comedie, musical sau SF.

Chiar dacă nu se ridică la nivelul TIFF-ului clujean, festivalul gherlean se bucură de interesul și receptivitatea gherlenilor, mari amatori de artă și cultură, orășelul de pe Someș fiind un cunoscut centru al spiritualității românești.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut