Set, și meci! CFR Cluj în marș triumfal spre un nou titlu

CFR Cluj s-a distrat, la Pitești, cu FC Argeș, căreia i-a administrat un necruțător 6-0, o victorie de moral în perspectiva duelurilor decisive de pe finalul campionatului, și care a scos definitiv Craiova din lupta pentru titlul de campioană a României.

Începutul meciului îi are în prim-plan pe cei de la FC Argeș, care pe un contraatac rapid ratează prin Honciu, după un șut din întoarcere, reținut însă de Letica. La faza imediat următoare, în min.2, Păun își face mingea pentru șut din marginea careului, Dobrosavlevici deviază, iar balonul se oprește în plasa porții. 0-1! Penalty pentru CFR, în min.19, după ce mingea se lovește de brațul lui Honciu. Lovitura de pedeapsă este transformată de Deac, min.20! 0-2! În min.22, Birligea centrează de pe partea stângă, același Deac reia cu capul, dar Greab respinge. CFR presează în continuare, și în minutul următor Camora trage puternic spre poartă, dar balonul trece peste poartă. Manea, min.38, prinde un șut perfect de la 25 de metri, iar portarul Argeșului n-are nicio șansă: 0-3! Debeljuh, min.45+1, reia și el imparabil, din interiorul careului, în poarta lui Greab, după un assist de excepție venit din partea lui Deac. 0-4! O repriză de vis a campioanei României, în fața unui adversar incapabil de vreo replică în fața jocului consistent al liderului.

Dan Petrescu îl schimbă la pauză pe Graovac, care primise un cartonaș galben, și-l introduce pe Yuri. În min.60, Manea este lansat de către Deac, acesta reușește să centreze de pe linia de fund, iar Debeljuh realizează „dubla”, intrând practic cu minge cu tot în poartă. 0-5! Petrescu mai face două modificări în echipa sa, în min.61. ies de pe teren Debeljuh și Birligea, și intră în locul lor Omrani, respectiv Petrila. Intră și Cvek, în min.71, în locul excelentului Boateng. Argeșul are ocazia de a marca golul de onoare, în min.75, dar lovitura de cap a lui Boldor trece puțin pe lângă poarta apărată de Letica. Deac ratează ”dubla”, min.79, trimițând peste poartă din centrarea bună venită de la Petrila. Deac iese și el în min.82, înlocuit de Dugandzic. Ocazie uriașă a CFR-ului pentru 0-6, min.83, dar Greab se opune in extremis șutului trimis de Dugandzic, la prima atingere de balon. Min.86 aduce și golul șase pentru echipa lui Dan Petrescu, prin Petrila, care trimite simplu în poartă pe lângă portarul Argeșului. 0-6!

Această victorie vine cum nu se poate mai bine pentru CFR înaintea dublei de foc din finalul campionatului, pe teren propriu cu cei de la Craiova, și cu FCSB, în ultima etapă.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut