Se semnează contractul pentru studiul de fezabilitate dedicat hubului din Borhanci

Primarul Emil Boc a anunțat, vineri, că luni se va semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a planului urbanistic de detaliu și a ce înseamnă toată documentația tehnică pentru hubul educațional, sportiv și medical din Borhanci.

Aici ar urma să se dezvolte o infrastructură educațională, de sănătate, sportivă și o pădure parc pe un teren de 77 de hectare al Primăriei Cluj. Contractul este evaluat la aproximativ 2,4 milioane lei. Emil Boc a subliniat, la evenimentul de inaugurare a celei mai noi clinici de Hematologie din România, că o idee lansată în urmă cu mai mulți ani începe, în sfârșit, să prindă contur.

„Luni vom semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a planului urbanistic de detaliu și a ce înseamnă toată documentația tehnică pentru hubul educațional, sportiv și medical din Borhanci, un hub pe 77 de hectare unde vom avea, dincolo de dimensiunea educațională, un parc, și o unitate de cercetare pentru institutul dumneavoastră ( n.red- al cadrelor medicale de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca) în domeniul cancerului, care va fi pe de o parte o recunoaștere a ceea ce ați realizat aici și o trecere la nivelul următor. Ne bucură că o idee lansată la un moment dat de ministrul Patriciu Achimaș Cadariu preluată de către noi începe să prindă contur și sunt convins că vă vom invita nu peste mult timp să tăiem o panglică, ce din nou va alina multă durere în lumea aceasta provocată de această maladie necruțătoare”, a declarat primarul la evenimentul de inaugurare a celei mai noi clinici de Hematologie din România.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut